Jubileumtocht 75 jaar
Tochtuitleg

Achtergrond informatie:

Scouting Elst bestaat 75 jaar en is van een klein clubje ondertussen behoorlijk wat gegroeid. We hebben ongeveer 130 jeugdleden en 25 vrijwilligers. We hebben een aantal speltakken: op dinsdagavond draaien de Welpen en Kabouters; (jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar) en op vrijdagavond draaien de Verkenners, Gidsen en Explorers (jongens en meisjes van 11 t/m 18 jaar). Daarnaast draait elke eerste zaterdag van de maand de oudste speltak ‘De Stam’ (18+).

Deze groepen draaien hun eigen programma dat in de kern hetzelfde is. In het Scoutingprogramma zit namelijk een opbouw van jonge tot oudere jeugdleden, waarbij aangesloten wordt bij hun ontwikkeling. Deze opbouw wordt de doorlopende leerlijn genoemd. Het gaat daarbij om spelen, samenwerking, en uitdaging. Zowel de spellen/activiteiten als de manier waarop deze aangeboden worden en in de manier waarop er met de jeugdleden wordt omgegaan, wijzigt naarmate de jeugdleden ouder worden.

Zo bieden we ons jeugdleden ook speurtochten aan. Deze zijn voor de jongere speltakken natuurlijk onder begeleiding en wat eenvoudiger dan voor de oudere speltakken. Met deze tocht van circa 3 uur, hopen we een beeld te kunnen geven van een echte Scoutingtocht. De oudere Scouts kunnen deze zelfstandig doen, maar het is uiteraard ook leuk om deze als gezin of met vrienden te doen.

Afgelopen 75 jaar heeft Scouting Elst op verschillende plekken in Elst gezeten. We willen daar met deze tocht wat van tonen. Ook willen we een activiteit aanbieden die iedereen op eigen gelegenheid kan uitvoeren. Het kan te voet of met de fiets, waarbij we wel willen vragen om de verkeersregels en de coronamaatregelen in acht te nemen.

Wat heb je nodig voor deze tocht? Een lege broodzak per persoon, pen, stift en papier, goede wandelschoenen, beetje creativiteit en een goed humeur!

Onderweg zijn er puzzels en posten te vinden. Sommige zijn direct te vinden en anderen zijn verstopt achter een QR-code. Deze kun je inscannen met je telefoon (bijvoorbeeld met de app Google-Lens). Je komt dan op een webpagina uit met wat achtergrondinformatie van je huidige locatie en opdrachtjes die je ter plekke kunt uitvoeren.

Zo ziet een QR-code eruit: