Speltakken

Welpen (jongens, 7-11 jaar)

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar spelen volgens de filosofie van Scouting Nederland samen en heten sinds 2010 welpen. Voor deze verandering waren er gemengde groepen (Esta's), jongensgroepen (Welpen) en meisjesgroepen (Kabouters). Scouting Elst heeft er voor gekozen om op deze leefijd geen gemengde speltakken te doen en daarom hebben wij nog steeds een welpengroep.  

Themaverhaal
Jongens van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen spelen in het Jungleboek thema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle. Ze maken van alles mee. Zo wordt Mowgli aangevallen door de apen, redt Shanti haar broer en wordt er vergaderd over de opvolging van de wolvenleider Akela. Shanti maakt kennis met de dieren van de jungle, zoals Baloe, Bagheera, Chil, Raksha, Jacala, en Rikki Tikki Tavi. Ook de namen van de leiding en veel andere termen zijn bij de welpen gebaseerd op het Jungleboek verhaal.

Groepsindeling
Een groep Welpen wordt samen een horde genoemd. Een welpenhorde wordt opgedeeld in 4 subgroepen van 6-8 kinderen. Zo'n subgroep heet een nest. In ieder nest krijgen de oudste twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de jongere kinderen. De welp die aan het hoofd staat van een nest heet een nestleider. De tweede persoon heet een nesthelper. Ieder nest heeft een kleur.

Scoutfit
Welpen dragen een groene Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van Mowgli en Shanti, de twee kinderen uit het Jungleboek. De groene Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop

Opkomsttijden
De Welpen hebben hun opkomst elke dinsdagavond van 18:30 uur – 20:00 uur op blokhut "De Wing", De Pas 4 in Elst.

Contact
Voor alle vragen over de Welpen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: MAIL.