Speltakken

Verkenners (meisjes, 11-15 jaar)

Ben jij een jongen en tussen de 11 en de 15 jaar? Dan ben je een Verkenner. Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Verkenners wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten? Een Verkenner ontwikkelt zijn eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Verkenner. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken... Je kunt het zo gek niet bedenken.

Geen beter leven dan buitenleven! Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Met je eigen patrouille (groepje van zes Verkenners) samen slapen in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Dikke vrienden worden. De leiding is eigenlijk de reisleiding van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon gezellig mee!

Scoutfit
Verkenners dragen een beige Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van een scout op een touwbrug. De beige Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop.

Opkomsttijden
De Verkenners hebben hun opkomst elke vrijdagavond van 19:00 uur – 21:00 uur op blokhut "De Wing", De Pas 4 in Elst.

Contact
Voor alle vragen over de Verkenners, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: MAIL.