Wie zijn wij?

Organisatie van Scouting Elst

Scouting Elst heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

Organisatie Scouting Elst
De Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de groep bevers, welpen, kabouters, verkenners, gidsen, explorers en een stam. Iedere speltak heeft een eigen leidingteam, waarvan een persoon teamleider en aanspreekpunt is. Voor meer informatie over de speltakken van Scouting Elst klik je hier.

Groepsbestuur
De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten. Alle leiding vormt de groepsraad die wordt geleid door een groepsbestuur. Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten. Voor meer informatie over het groepsbestuur en de samenstelling klik je hier.

Beheerstichting
Daarnaast heeft de groep een beheerstichting. Het stichtingsbestuur houdt zich bezig met het beheer van de blokhut (De Wing), het omliggende terrein en de daarbij behorende materialen. Voor meer informatie over het stichtingsbestuur en de samenstelling klik je hier.

Voor een hand-out die gebruikt is bij onze algemene ouderavond klik je hier.