Speltakken

Kabouters (meisjes, 7-11 jaar)

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar spelen volgens de filosofie van Scouting Nederland samen en heten sinds 2010 welpen. Voor deze verandering waren er gemengde groepen (Esta's), jongensgroepen (Welpen) en meisjesgroepen (Kabouters). Scouting Elst heeft er voor gekozen om op deze leefijd geen gemengde speltakken te doen en daarom hebben wij nog steeds een Kaboutergroep.  

Themaverhaal
Het themaverhaal van de Kabouters speelt zich af in het fantasieland Bambilië. Bambilië is een land met verschillende dorpen, streken en rivieren, elk met hun eigen kenmerk en met een eigen manier van schrijven, het Bambiliaanse schrift (Kabouter-ABC). Elke opkomst speelt zich af in één van die plaatsen, bijvoorbeeld de sportstad Holdorp, de haven Woepsmond, of de muziekstad Keverkapelle. In Haverhoek wordt het brood gemaakt. In Vlitter staan de radio- en televisiestations. Bambilië betekent pret, avontuur en vooral ook een beetje geheimzinnigheid en dat is precies wat meisjes van 7 - 11 jaar aanspreekt.

Groepsindeling
Een groep Kabouters wordt samen een kring genoemd. De ideale grootte van een kring is 24 kinderen. De kring kan een eigen naam hebben. Een kabouterkring wordt opgedeeld in 4 subgroepen van 6 kinderen. Zo'n subgroep heet een volkje. In ieder volkje krijgen de oudste twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de jongere kinderen. De kabouter die aan het hoofd staat van een volkje heet de burgemeester. De 2e persoon heet een hulpburgemeester. Ieder volkje heeft de naam van een dorpje in Bambilië.

Scoutfit
Kabouters dragen een groene Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van Mowgli en Shanti, de twee kinderen uit het Jungleboek. De groene Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop

Opkomsttijden
De Kabouters hebben hun opkomst elke dinsdagavond van 18:30 uur – 20:00 uur op blokhut "De Wing", De Pas 4 in Elst.

Contact
Voor alle vragen over de Kabouters, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: MAIL.