Speltakken

Gidsen (meisjes, 11-15 jaar)

Danny Gosal Vendel

Ben jij een meisje en tussen de 11 en de 15 jaar? Dan ben je een Gids. Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Gidsen wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten? Een Gids ontwikkelt haar eigen talenten. Er is ruimte voor elke Gids. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, vlotten bouwen, kunstwerken maken, een katapult bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken... Je kunt het zo gek niet bedenken.

Geen beter leven dan buitenleven! Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Met je eigen ronde (groepje van een aantal Gidsen) samen slapen in een tent. Je eigen keuken bouwen en je eigen potje koken. Op pad zonder de leiding met kaart, kompas en GPS. Dikke vriendinnen worden. De leiding is eigenlijk de reisleiding van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet en wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Dat er hout is om vuur te stoken en dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon gezellig mee!

Danny Gosal Vendel
Een Gidsen-speltak heet van oudsher een Vendel. Onze Vendel is vernoemd naar Danny Gosal. Deze jongen was begin jaren '90 staflid bij de Gidsen, maar hij is noodlottig verongelukt. Bij het 5-jarig "jubileum" van zijn overlijden heeft de Gidsenstaf van destijds besloten om de herinnering aan Danny levend te houden door de Vendel naar hem te vernoemen.

Scoutfit
Gidsen dragen een beige Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van een scout op een touwbrug. De beige Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop.

Opkomsttijden
De Gidsen hebben hun opkomst elke vrijdagavond van 19:00 uur – 21:00 uur op blokhut "De Wing", De Pas 4 in Elst.

Contact
Voor alle vragen over de Gidsen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: MAIL.